آلمان دعوت از نمایندگان طالبان برای شرکت در نشستی با موضوع افغانستان را ملغی کرد

قرار بود شش تن از اعضای ارشد طالبان ماه دسامبر در نشستی در شهر شورته آلمان شرکت کنند

امیر خان متقی، وزیر خارجه رژیم طالبان، و شماری از مقام‌های دیگر طالبان در فروگاه آنکارا (۱۴ اکتبر ۲۰۲۱‌)- ADEM ALTAN/AFP

پس از انتقادهای تند به حضور و سخنرانی یک مقام طالبان در شهر کلن، دولت آلمان سفر آتی نمایندگان رژیم طالبان به این کشور را که قرار بود در ماه دسامبر به منظور شرکت در نشستی با موضوع افغانستان انجام شود، لغو کرد. 

سی‌وهفتمین «نشست افغانستان» با شعار «واقعیت‌ها را جدی بگیرید، مسئولیت‌پذیر باشید و ارتباطات را تقویت کنید» قرار است هشتم , نهم دسامبر ۲۰۲۳ به میزبانی آکادمی انجیلی در شهر شورته ایالت نورد راین‌ وستفالن آلمان برگزار شود. 

منابع آگاه پیش از این در ماه سپتامبر به ایندیپندنت فارسی گفته بودند که این نشست قرار است ۲۰ دسامبر در شهر برلین آلمان برگزار شود.

«نشست افغانستان» را که کلیسا و آکادمی انجیلی ایالت نورد راین‌ وستفالن در آلمان از سال ۱۹۸۴ هر ساله برگزار می‌کند، قرار بود نمایندگانی از حکومت طالبان را هم به نشست امسالش دعوت کند.  

این نشست با حمایت سیاسی حزب سوسیال دموکرات آلمان برگزار می‌شود و نماینده این حزب قبلا در مواجهه با انتقادها مبنی بر دعوت از طالبان به این نشست، از این تصمیم دفاع کرده و حضور نمایندگان گروهی را که در افغانستان حکومت می‌کنند، الزامی دانسته بود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کریستوف زوپل، وزیر خارجه سابق آلمان و عضو حزب سوسیال دموکرات و از حامیان اصلی برگزاری این نشست، گفته بود: «اگر می‌خواهیم در مورد افغانستان و چالش‌های آن صحبت کنیم، حضور نمایندگان رژیم طالبان در این نشست حتمی است.» او تاکید کرد: «برای آوردن تغییر به افغانستان تنها یک راه وجود دارد؛ گفت‌وگو میان افغان‌ها. اما از آنجا که اکنون این امر در افغانستان غیرممکن است، ما باید آن‌ها (نمایندگان طالبان) را به آلمان دعوت کنیم.» 

با این حال پس از سفر و سخنرانی عبدالباری عمر، مسئول اداره ملی غذا و دارو طالبان، در شهر کلن آلمان که با انتقادهای شدید از جمله واکنش وزارت خارجه و وزارت کشور آلمان روبرو شد، این آکادمی تحت فشارهای موجود، مجبور شد دعوت نمایندگان رژیم طالبان به «نشست افغانستان» را لغو کند.

عبدالباری عمر که برای شرکت در نشست سازمان بهداشت جهانی به هلند دعوت شده بود، با استفاده از ویزای شنگن به آلمان رفت و در جمع شهروندان افغانستان در شهر کلن سخنرانی کرد. در واکنش به سفر این مقام طالبان به آلمان، نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان، گفت که مقام‌های طالبان در این کشور جایی ندارند و هیچ کس اجازه ندارد تریبون در اختیار اسلام‌گرایان افراطی قرار دهد.  

او در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «طالبان مسئول تخطی‌های شدید حقوق‌ بشری‌اند. ما مهاجران افغان زیادی را از سرکوب طالبان حفاظت می‌کنیم.» 

او در ادامه اطمینان داد که نهادهای مسئول در وزارت کشور آلمان این موضوع را بادقت بررسی می‌کنند. 

در نشست یادشده قرار بود علاوه بر شماری از شخصیت‌های سیاسی بانفوذ دولت پیشین افغانستان، شش تن از اعضای ارشد طالبان از جمله امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه این گروه، شرکت کنند. هدف این نشست بررسی وضعیت افغانستان دو سال پس از روی کار آمدن طالبان با حضور کارشناسان افغان، آلمانی و بین‌المللی اعلام شد.

منابع مطلع در گفت‌وگو با ایندیپندنت فارسی تایید کردند که برای شرکت در این نشست از حامد کرزی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه دولت پیشین، مارشال دوستم، عبدالرب رسول سیاف، و شماری دیگر از شخصیت‌های سیاسی افغانستان دعوت شده است.